Skandias investeringsdirektør stopper

Administrerende direktør i Skandia Asset Management og investeringsdirektør i Skandia Danmark Morten Halborg stopper ved udgangen af februar i år.

Administrerende direktør i Skandia Asset Management og investeringsdirektør i Skandia Danmark Morten Halborg stopper ved udgangen af februar i år. Fra 1. februar vil investeringsdirektør i AP Pension Ralf Magnussen være overordnet ansvarlig for investeringsområdet i AP Pension koncernen, som omfatter AP Pension og Skandia.

Morten Halborg har i snart 15 år været en del af Skandia Koncernen i Danmark, og i den tid har han beskæftiget sig med stort set alle aspekter af kapitalforvaltning. De senere år har Morten, sammen med sit team, arbejdet intensivt med bl.a. ansvarlighed og bæredygtighed.

I lyset af den igangværende sammenlægning af AP Pension og Skandia har det været naturligt at se på, om der var basis for at udnytte Mortens kompetencer på investeringsområdet.

- I AP Pension har vi helt naturligt ambitioner om at videreudvikle området for bl.a. ansvarlige og bæredygtige investeringer i fremtiden. Når det er sagt, så er det også klart, at den forestående sammenlægning af Skandia med AP Pension kommer til at kræve et enormt fokus på en række organisatoriske forhold – ikke mindst på investeringsområdet. I den forbindelse er vi nået til den fælles beslutning, at timingen ikke er rigtig lige nu, siger bestyrelsesformand i Skandia Asset Management Bo Normann Rasmussen, og fortsætter:

- Morten er en stærk ressource og profil i mange henseender, og jeg vil ønske ham al mulig held og lykke i sin karriere fremover, og jeg er sikker på, at der ligger masser af spændende og vigtige projekter og venter på ham derude.

Morten Halborg selv ser tilbage på tiden i Skandia som en milepæl i forhold til at integrere bæredygtighed og ansvarlighed og ikke mindst FN’s Verdensmål i investeringsbeslutningerne.

- Tiden i Skandia har betydet utrolig meget for mit syn på investeringer som en katalysator for forandringer. Særligt i de seneste år, hvor arbejdet med bæredygtighed og ansvarlighed for alvor har taget fart. Blandt andet indenfor sociale investeringer, hvor jeg mener, der er et kæmpe uforløst potentiale i Danmark, siger Morten Halborg, og slutter:

- Jeg kommer helt sikkert til at savne mine mange fantastiske kollegaer i Skandia enormt meget. Men samtidig glæder jeg mig også til at kaste mig over nye projekter, hvor jeg kan være med til at gøre en mærkbar forskel.

  • © Skandia 2021
  • 18-09-2021 03:40
  • 1.0.7400.20084:685