Få personlig rådgivning

En pensionsordning består typisk af en opsparing og nogle forsikringer. I Skandia rådgiver vi om begge dele. Og altid med udgangspunkt i dit liv. Du kan ringe til os på 7012 1213.

Dit liv ændrer sig typisk, som årene går. Måske bliver du gift. Køber bolig. Eller får børn. Det kan også være, at I går fra hinanden. At du bliver syg. Eller kommer til skade.

Det er blot nogle eksempler på situationer, mange af os kommer til at stå i på et eller andet tidpunkt i vores liv. Og i hver enkelt situation bør du overveje, om din pension stadig matcher det liv, du lever lige nu, eller om der er noget, der skal ændres.

Her kan du læse mere om nogle af de situationer, hvor det er en god ide at se på pensionsordningen igen.

Brug din rådgiver – det er derfor, vi er her

Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig med at tage de bedst mulige beslutninger om pension og forsikring. Med udgangspunkt i dit nuværende liv – og med tanke på den tilværelse, du ønsker som pensionist.

Derfor anbefaler vi, at du taler med din rådgiver, når dit liv ændrer sig. Så kan vi sammen sætte rammerne for forsikringer og pension, så du har en god opsparing, når du går på pension. Og er dækket ind, hvis der sker noget på vejen dertil.

Forbered dig til mødet med din rådgiver

Når du skal til møde med din rådgiver, vil der som regel være flere vigtige spørgsmål, du skal tage stilling til. For at du kan få den bedst mulige rådgivning og få besvaret alle dine spørgsmål, er det en fordel, hvis du kan nå at forberede dig selv – og din rådgiver – inden mødet. Det vigtigste er, at du udfylder vores ’Forberedelsesskema’, så din rådgiver kan nå at forberede mødet i forhold til netop din situation. Det kan du læse mere om herunder sammen med andre gode råd.

Hvem er Skandia?
Ifølge lovgivningen skal vi orientere dig om en række forhold, før vi rådgiver dig, blandt om hvem vi er, hvor vi bor, hvordan du kan klage over afgørelser m.m. Klik her og læs mere. 

Standardiseret information om forsikringer: Insurance Product Information Document (IPID)
Ifølge EU's Forsikringsformidlingsdirektiv skal alle forsikringsselskaber udarbejde produktinformationsark om deres syge- og ulykkesforsikringer, der følger en særlig EU-standard (IPID-produktark). Se vores produktinformationsark her.

Forberedelsesskema – information om dig
Det er en fordel, hvis du inden mødet udfylder vores forberedelsesskema, hvor du fortæller lidt om dig selv og din familie, og tænker over, hvordan du fx ønsker at være sikret i tilfælde af sygdom, eller hvis du skulle dø. Medbring forberedelsesskema til mødet.

Hent forberedelsesskemaet her.

Hvordan vil du spare op?

Din pensionsopsparing skal sikre din økonomi, når du ikke arbejder mere. Hvor meget du får udbetalt fra din pension, afhænger blandt andet af, hvor meget du indbetaler til pensionen. Men i høj grad også af hvor meget du får i afkast på din opsparing.

I Skandia har vi flere forskellige produkter, du kan spare op med. Hvilken løsning der passer til dig, afhænger af, hvor meget indflydelse du vil have på investeringerne. Og hvor stor en risiko, du ønsker at tage.

Hvilket opsparingsprodukt kan du vælge?

Hvordan vil du have din pension udbetalt?

Du kan få din pension udbetalt på forskellige måder. Udbetalingen kan blandt andet være:

Hvilken pensionstype, der er den bedste for dig, afhænger blandt andet af, hvordan du ønsker din pension udbetalt, når du trækker dig tilbage fra arbejdsmarkedet og dine indkomstforhold i den periode, hvor du sparer op til pension. Der gælder nemlig forskellige skatteregler for, hvad du kan få i fradrag for dine indbetalinger. I mange tilfælde er en kombination en god ide.

Vi anbefaler, at du taler med din pensionsrådgiver om dine muligheder.

Hvilken type pension kan du vælge?

Hvilke behov har du i forhold til forsikringer?

Hvis du har en pensionsordning gennem dit arbejde, vil der typisk være knyttet nogle forsikringer til ordningen. De sikrer dig og din familie økonomisk i tilfælde af dødsfald og sygdom.

Det er vigtigt, at du løbende tager stilling til, om dine forsikringer passer til dine behov, og tilpasser dem, hvis det er nødvendigt.

Hvilke forsikringer kan du vælge?

  • © Skandia 2021
  • 14-04-2021 01:44
  • 1.0.7400.20084:685