Er din familie sikret?

Du bestemmer stort set selv, hvem der skal have pengene fra din forsikring, når du dør. På nogle pensionstyper er der dog begrænsninger på, hvem du kan vælge.

Det er aldrig rart at tænke på, hvad der vil ske med din familie, når du dør. Men det er vigtigt at tænke tanken til ende.

Er du og din samlever ikke gift, arver I nemlig ikke hinanden. Og derfor kan den rigtige sikring af din familie gøre en forskel for, om dine efterladte kan få økonomien til at hænge sammen, når du en dag ikke er der længere.

Lad din pensionsrådgiver hjælpe dig med at sikre de rigtige

Hvis du vil sikre en bestemt person – fx din samlever – kan du udfylde en begunstigelseserklæring sammen med din rådgiver.

Læs mere om begunstigelse her.

Lav et testamente

I mange tilfælde er det en god idé at oprette et testamente, så de juridiske forhold er på plads, og der ikke er tvivl om, hvem der skal arve dig.

Du skal kontakte en advokat for at få rådgivning om arveforhold og oprette et testamente.

Lav en fremtidsfuldmagt

Hvis du en dag bliver ude af stand til at varetage dine egne interesser, kan det være en god idé at oprette en fremtidsfuldmagt. Med en fremtidsfuldmagt giver du en anden person bemyndigelse til at handle på dine vegne, hvis du på grund af mental svækkelse, sygdom eller ulykke bliver ude af stand til at handle selv.

Læs mere om fremtidsfuldmagter her.

  • © Skandia 2021
  • 14-04-2021 01:02
  • 1.0.7400.20084:685