Skandia Match

Investér din pension med eksperternes hjælp

Skandia Match er for dig, som mener, at en aktiv investeringsstrategi giver det bedste afkast over tid. Du vil have din opsparing investeret, så den matcher din risikovillighed, og du ønsker samtidig at overlade det til eksperterne at opnå det højest mulige afkast til dig. Du kan vælge mellem syv forskellige risikoprofiler, men kan altid beslutte at skrue op eller ned for risikoen, hvis din situation ændrer sig.

Med Skandia Match får du

I Skandia Match har vi kombineret vores bedste fonde med Skandias aktive forvaltning i syv Match-profiler. Ved hjælp af en risikoanalyse finder du den profil, som passer til din risikovillighed og den tid, du har tilbage at spare op i.

I Skandia Match:

  • investerer Skandias eksperter aktivt din pensionsopsparing for dig 
  • sørger Skandia for at fastholde din risiko, når du har fundet det risikoniveau, der passer til dig
  • kan du vælge mellem syv Match-profiler med forskellige risikoniveauer
  • skal du selv tilpasse dit profil-valg, når din risikovillighed ændrer sig, fx når du nærmer dig pensionen

Gode råd til at investere

Vi har samlet en række gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du sparer op med Skandia Match.

Vi anbefaler blandt andet, at du tager vores risikoanalyse med to til tre års mellemrum, så du altid har den rigtige Match-profil.

Gode råd til at investere

Find din Matchprofil

Du skal engagere dig en lille smule, når du vælger Skandia Match. Udgangspunktet er nemlig en risikoanalyse, der fastlægger din personlige risikoprofil. Din risikoprofil, kombineret med hvor lang tid du har at spare op i, viser, hvilken Match-profil der matcher dig.

Find Match-profil, der passer til dig

Skandia udvælger fonde

Skandias erfarne investeringseksperter følger en proces, der omfatter både kvantitative og kvalitative vurderinger, når de udvælger og følger op på de fonde, der ligger til grund for Match-profilerne.

Via kvalitative vurderinger af blandt andet filosofi, processer og ressourcer hos kapitalforvalterne, tror vi på, at vi kan identificere fonde, der skaber resultater, der er bedre end markedernes gennemsnit.

Sådan udvælger vi fonde

Skandia forvalter din opsparing aktivt

Skandias eksperter følger udviklingen på de finansielle markeder tæt og justerer løbende sammensætningen af investeringerne, når de vurderer, at det er hensigtsmæssigt for dig som kunde – selvfølgelig med respekt for det risi¬koniveau, du har valgt.

Den aktive forvaltning indebærer bl.a. at fordelingen mellem aktier, obligationer og alternative investeringer tilpasses efter de aktuelle markedsforhold, herunder hvad der aktuelt er dyrt og billigt, økonomiske forhold og risikobilledet. Aktiviteten kan også ske inden for en aktivklasse, f.eks. ved at overvægte visse sektorer, eksempelvis medicinalvirksomheder eller råvareproducenter, inden for aktier. I den aktive forvaltning er der stor fokus på at begrænse handelsomkostninger og derfor anvendes finansielle instrumenter som f.eks. futureskontrakter i kombination med handel med aktier og obligationer.

Match-profiler

Prisen på Skandia Match

Den samlede pris for Skandia Match regner vi ud fra omkostninger til administration af din pensionsopsparing og omkostninger ved at investere. Omkostningerne afhænger af forskellige parametre, fx størrelsen på din pension, hvor meget du indbetaler og hvilke fonde, der ligger i den profil, du har valgt.

Du kan få et bud på, hvad en gennemsnitskunde i Skandia Match betaler i omkostninger med vores omkostningsmåler.

Beregn dine omkostninger

Alternativt kan du følge med i vores forventninger til det kommende års årlige omkostninger i procent (ÅOP) her:

Omkostninger i Skandia Match

Sådan reguleres din pension med Skandia Match

Vi beregner hvert år dine forventede udbetalinger på pensionstidspunktet, så du kan vurdere, om du sparer nok op. I beregningen indgår værdien af din opsparing, der bliver påvirket af afkastet af dine investeringer, de omkostninger du betaler og den overlevelsesgevinst, du modtager på dine livsbetingede pensionsdele. Derudover indgår et forventet afkast på 2 % og forventninger til levetid, hvis du har en livsbetinget pensionsudbetaling (fx en livslang pension). Skandia kan ændre forventningerne til afkast på 2 % eller forventninger til levetid eller omkostninger, og dette vil i så fald påvirke din pensionsudbetaling.

Med Skandia Match har du ikke garanti på dine udbetalinger, så de kan altså godt være mindre på udbetalingstidspunktet end forventet i opsparingsperioden.

 

VÆR OPMÆRKSOM PÅ
Informationen om vores produkter er generel og har til formål at give et overblik. Kontakt os for personlig rådgivning, hvor vi tager udgangspunkt i din individuelle situation.

Fandt du det, du søgte?

x

Se afkast i Skandia Match

Se, hvad Match-profilerne har givet i årligt afkast siden 2006.

Årlige afkast i Match-profiler

Bag om Skandia Match

De syv Match-profiler bygger på hver deres investeringsstrategi.

Bag om Skandia Match

Find din Match-profil

PensionsCoachen holder dit ønskede risikoniveau op imod den tid, du har tilbage at spare op i. Det viser dig, hvilken Match-profil der passer til dig.

Find din Match-profil

Læs mere om Skandia Match

Lær mere om investeringsprofilerne og fordelene ved Skandia Match

               

> Skandia Match produktark

Afkast og depotrenter

Se de årlige afkast i de forskellige produkter og investeringsprofiler, Skandia tilbyder.

Årlige afkast